Sprawozdanie z wycieczki do Wrocławia

Dnia 4 grudnia 2018 uczniowie naszej szkoły wybrali się na jednodniową wycieczkę do Wrocławia. Naszą przygodę z Wrocławiem zaczęliśmy od Afrykarium, pierwszego w Polsce oceanarium, które znajduje się we wrocławskim Zoo. Jest ono poświęcone wyłącznie faunie Afryki. Zostały w nim przedstawione różne ekosystemy środowiska wodnego Czarnego Lądu.

W 21 basenach i akwariach (z 15 milionami litrów wody) mogliśmy podziwiać 250 gatunków ryb, pięknych, kolorowych, intrygujących jak np. skrzydlica. Były tam płaszczki, rekiny, młoty, meduzy, żółwie, kotiki południowoafrykańskie, nurkujące pingwiny przylądkowe. Po wizycie w zoo, kolejnym punktem programu wycieczki była wizyta na wrocławskim rynku, na którym trwa Jarmark Bożonarodzeniowy. Atmosfera panująca na rynku była prawdziwie magiczna. Tutaj też było na co popatrzeć-przepiękne świąteczne dekoracje, smaczne wypieki, strefa bajek dla najmłodszych i wesołe miasteczko, stragany z prezentami pod choinką. Ostatnim punktem wycieczki były przedświąteczne zakupy w Galerii Dominikańskiej

Wycieczka była bardzo udana, wszyscy wrócili do domów z uśmiechami na twarzach . Myślę, że wielu z nas będzie ją jeszcze długo wspominało.

Galeria zdjęć: kliknij tutaj

A.R.-K.

Mapa strony

Kto nas odwiedza

Odwiedza nas 96 gości oraz 0 użytkowników.

Blog szkoły

Gazetka szkolna